4 handige verkooptrucs van Steve Jobs

1. Bewaar je informatie tot het laatst

Verkoop je een nieuw product en wil je dit binnenkort uitbrengen, houd de aankondiging van het product dan zo beknopt mogelijk. Zo maakte Steve Jobs de lancering van de iPad bekend met slechts de woorden "Kom onze nieuwe creatie bekijken". In de weken na deze aankondiging werd (waarschijnlijk door Apple zelf) informatie vrijgegeven aan verschillende kranten, onder het mom gelekte informatie. Hierdoor werden de geruchten regelmatig aangewakkerd en het product des te interessanter.

2. Focus op een bepaald detail

Tijdens de presentatie van jouw nieuwe product is het leggen van de focus op één enkel detail een beproefde tactiek. Zo kies je een beperkt aantal invalshoeken waarvandaan je het product belicht, het liefst zelfs maar één. Benadruk de sterkste kant van het product en hoe dit in alle opzichten beter is dan alle voorgangers. Zo vertelde Steve Jobs op zijn presentatie van de iPad hoe gemakkelijk het is een toestel tussen telefoon en laptop in te kunnen gebruiken om te lezen of op te internetten.

3. Onderschrijf je product met beelden

Ga niet te diep in op de details van je product. Dat kunnen potentiële klanten allemaal online nalezen nadat hun interesse gewekt is. Licht in plaats daarvan de mogelijkheden uit. Staaf je presentatie met de beste beelden en foto's van jouw product. Zo haalde Steve Jobs de MacBook Air tijdens de presentatie van het product uit een briefomslag. Hiermee illustreerde hij perfect dat het hierbij om de lichtste computer ooit ging. Het beeld staat nog bij velen in het geheugen gegrift.

4. Houd het nonchalant

De toeschouwers van je presentatie willen zien dat jij zeker van jouw product bent. Sta dus zo nonchalant mogelijk op het podium, studeer je nonchalance in en kleed je in vrijetijdskleding om dit beeld te onderschrijven. Steek de nodige uren in het kiezen van je tekst en beelden, maar ook in het bepalen van je houding en bewegingen. Het moet zo natuurlijk mogelijk over komen en vooral met veel enthousiasme gepresenteerd worden. Steve Jobs praatte ten slotte ook met zijn potentiële klanten alsof het zijn vrienden zijn.

De legendarische quote van Steve Jobs tijdens de aankondiging van de iPhone “Voor de bediening van dit toestel gaan we de beste en meest natuurlijke technologie ter wereld gebruiken. Iets waar wij allemaal mee zijn geboren: onze vingers.” staat iedereen nog bij. Steek daarom ook zeker de nodige tijd in het bedenken van een pakkende tekst om je product mee te presenteren.

Blijf steeds op de hoogte van nieuwste sales jobs via e-mail.

Jobalert

Word eenvoudig gevonden door werkgevers in jouw regio.

Cv Online

Bewaar het overzicht van jouw zoekopdrachten en sollicitaties.

Zoekgeschiedenis

Bewaar al jouw favoriete jobs.

Favorieten